Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κι όμως δεν ισχύει πάντα ...

Ένα παράδειγμα με το οποίο, όσοι έχουν γνώσεις μιγαδικών, διαπιστώνουν ότι η παρακάτω σχέση από το βιβλίο της Α Λυκείου ισχύει στους πραγματικούς αλλά όχι στους μιγαδικούς, παρ' όλο που οι μαθητές από κεκτημένη ταχύτητα τη χρησιμοποιούν. Η αλήθεια είναι ότι απομνημονεύουν σχέσεις και κανόνες χωρίς τα "ψιλά" γράμματα, όπου αναφέρεται το σύνολο στο οποίο ισχύουν και πρέπει σαφώς να τονίζεται ιδιαίτερα στην τάξη.
Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων Α Λυκείου, Παρ.2.2 σελ.55





Από τη σελίδα: https://www.facebook.com/math.mihelis/info


Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Συγχαρητήρια σε όλους!

Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους όσους αγωνιστήκατε για την πολυπόθητη εισαγωγή και μπήκατε στα ΑΕΙ και ΤΕΙ! Για κάποιους από σας ο αγώνας τελείωσε και δικαιωθήκατε και σας εύχομαι καλή δύναμη στη συνέχεια! Για κάποιους άλλους ο αγώνας συνεχίζεται με περισσότερο πείσμα! Το σημαντικό είναι αυτό ακριβώς! Ποτέ μη σταματάτε όταν θέλετε κάτι πραγματικά! Κι αν επιλογή σας είναι να μην το παλέψετε ξανά καλή δύναμη και σε σας, σύνεση και καλή τύχη σε ό,τι ασχοληθείτε! 



  

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

27-08-14 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Δελτίο Τύπου

ypdvmth thumb other250 0Α. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Πέμπτης.

Β. Επίσης την Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.


Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

10 Gifs Που Θα Σε Βοηθήσουν Να Καταλάβεις (σ.σ. να ενδιαφερθείς μόνο)Τα Μαθηματικά, Καλύτερα Και Από Δάσκαλο!

10 gifάκια που στοχεύουν να προσελκύσουν πρώτα το μάτι και ύστερα το μυαλό χωρίς όμως πολλές επεξηγήσεις για τις σχέσεις που διέπουν τα παρακάτω σχέδια. Παρ'όλα αυτά όποιος έχει διάθεση μπορεί να κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο για τις λεπτομέρειες.
1. Έλλειψη
eklipsi

2. Παραβολή
paravoli
3. Υπερβολή
ipervoli
4. Λογάριθμος
logarithmos
5. Το πι
to pi
6. Το φι
to fi
7. Πυθαγόρειο
pithagorio
8. Το άθροισμα των (σ.σ. εξωτερικών προφανώς) γωνιών του πολυγώνου ισούται με…
γωνίες πολυγόνου
9. Μία υπερβολή σε ευθείες γραμμές
ypervoli se eythies grammes
10. Το τρίγωνο του Πασκάλ
trogwno toy pascal