Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Ραδιοερασιτεχνική Λέσχη Μακεδονίας ( Makedonian Amateur Radio Club - M.A.R.C

Αναδημοσίευση από ένα εξαιρετικό blog που παρακολουθώ εδώ και καιρό και που μου έδωσε την αφορμή για πολλές αναρτήσεις ... 
Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι του άμεσου ενδιαφέροντός μου, αλλά δείχνει τον επαγγελματισμό των ερασιτεχνών και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! 
Συγχαρητήρια στη Λέσχη!


Ολοκληρώθηκε η άσκηση "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2011"


MAK_BAN_2011
Με την απονομή βραβείων και τιμητικών πλακετών, ολοκληρώθηκε η άσκηση της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. που έγινε στη Μ. Παναγιά Χαλκιδικής.Στην άσκηση συμμετείχαν  200 περίπου έφεδροι,  από όλη την Ελλάδα. Η άσκηση που διεξήχθη την 6,7 και 8 Μαϊου  στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

 Επρόκειτο για μία πραγματικά μεγάλη άσκηση η οποία εκτός από την τεράστια  εδαφική έκταση στην οποία αναπτύχθηκε, συμπεριέλαβε και ανάλογες ασκήσεις στο θαλάσσιο χώρο!

 Εκείνο που εξέπληξε κυριολεκτικά τους ασκούμενους και εντυπωσίασε τους επικεφαλής των εφέδρων, ήταν η τέλεια ,απόλυτη και απρόσκοπτη τηλεπικοινωνία των δεκάδων μονάδων -που ελάμβανον μέρος στην
άσκηση  - με το κέντρο επιχειρήσεων,  παρά τον εξαιρετικά δύσκολο γεωγραφικά χώρο ( με παρεμβολή υψωμάτων μεγάλου υψομέτρου, και έλλειψη παντελώς οπτικής επαφής) η οποία επετεύχθη  από την τεχνική ομάδα της Ραδιοερασιτεχνικής Λέσχης Μακεδονίας ( Makedonian Amateur Radio Club - M.A.R.C ) η οποία κατόρθωσε το ακατόρθωτο, να γεφυρώσει τηλεπικοινωνιακά τα "απρόσιτα τηλεπικοινωνιακά σημεία" με Link  και να επιτύχει φανταστικής ποιότητος επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων με απλά φορητά VHF ραδιοτηλέφωνα!

 Τον εντυπωσιασμό του για την ποιότητα των επικοινωνιών, μαζί με τα θερμά του συγχαρητήρια, εξέφρασε ο επικεφαλής των Εφέδρων Αττικής κ. Καρβέλης Δημήτριος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι " πρώτη φορά στις αναρίθμητες ασκήσεις που έχω λάβει μέρος, συνάντησα τόσο τέλεια επικοινωνία"


 Τα συγχαρητήρια τόσο του επικεφαλής της Λ.ΕΦ.ΕΔ Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Σιδηρόπουλου , όσο  και των  υπολοίπων Εφέδρων δέχθηκαν οι εκπρόσωποι  της "M.A.R.C" :  κ.κ. Φώτιος Νιώτης- Πρόεδρος ( Sv2sa ),Γεώργιος Ψαρρός- Αντιπρόεδρος / προϊστάμενος του τεχνικού Τμήματοςτης Λέσχης,( sv2-jje ), Γεώργιος Πετρίδης ( sv2fpa ) και Γεώργιος Σακαλής ( sv2hqk ) .

  Ο Πρόεδρος της M.A.R.C, δήλωσε ότι : "ο σχεδιασμός και η εκτέλεση αυτού του εξαιρετικά δύσκολου έργου της τηλεπικοινωνιακής κάλυψης της περιοχής της ασκήσεως  οφείλεται στην αρτιότητα γνώσεων , στις ικανότητες και στην ευστροφία  του προϊσταμένου και των μελών της τεχνικού τμήματος της Λέσχης."  
   
sv2sa και sv2jje
στη λιακάδα...

sv2jje- Η επιτυχία της
τηλεπικοινωνιακής
κάλυψης ήταν κυρίως
δικό του έργο. 


Οι sv2hqk και sv2sa


Με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας

Με τις τοπικές Αρχές


στην δεξίωσηΜε τους επικεφαλής Εφέδρων Αττικής
( κ. Δ. Καρβέλη)
και ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης
κ. Ιω.Σιδηρόπουλο
Τι προηγήθηκε της ασκήσεως: 
Οι SV2JJE KAI SV2FPA
ετοιμάζουν τον ιστό


Η τοποθέτηση συνεχίζεται...
Τοποθέτηση κεραίας με ταυτόχρονες
τηλεφωνικές οδηγίες....


Η Κεραία τοποθετημένη
δίπλα της η Σημαία της ΛΕ.ΕΦ.Ε.Δ

Τοποθέτηση της δεύτερης κεραίας
αρκετά χιλιόμετρα μακρυά...


Το στήσιμο προχωρεί κανονικά...
( Αριστερά επάνω ο SV2FPA )Στη βάση, διακρίνονται οι:
SV2-SA, SV2JJE
και ο Λοχαγός κ. Σιδηρόπουλος 


Η κεραία τοποθετημένη
και οι τελευταίες μετρήσεις....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκεψεις: