Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Το... "Νόμπελ" μαθηματικών σε ΈλληναΤο βραβείο "Σο Πράιζ" της Ασίας στα Μαθηματικά, το οποίο είναι αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ, αφού δεν είχε προβλεφθεί βράβευση Μαθηματικών, παρέλαβε την προηγούμενη Τετάρτη, σε επίσημη τελετή στο Χονγκ Κονγκ, ο μεγάλος Έλληνας μαθηματικός, φυσικός και διανοητής των επιστημονικών ιδεών, Δημήτρης Χριστοδούλου, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Ο ίδιος, διαθέτοντας σπάνια αρχαιογνωσία, με υψηλή εξειδίκευση και στοχαστικό βάθος που θα ζήλευε οποιοσδήποτε καθηγητής Πανεπιστημίου Κλασικών Σπουδών στον κόσμο, θεωρεί ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός στον επιστημονικό τομέα έκανε τέτοια τομή στην ιστορία της ανθρωπότητας και στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, η οποία δεν επαναλήφθηκε ποτέ μέχρι σήμερα, παρά την καινοτομία και την επαναστατικότητα νεότερων επιστημονικών ιδεών.

Ο κ. Χριστοδούλου δηλώνει ότι θεωρεί τον Αρχιμήδη "τη μεγαλύτερη επιστημονική μεγαλοφυΐα όλων των εποχών", ο οποίος "είναι ό,τι ακριβώς ο Όμηρος για τους ποιητές ή ο Μέγας Αλέξανδρος για τους ηγέτες".

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελευθεροτυπία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκεψεις: