Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δώστε όνομα σε αστεροειδή ...Η NASA προσκαλεί μαθητές απʼ όλο τον κόσμο να βαφτίσουν έναν αστεροειδή, στόχο μελλοντικής αποστολής με σκοπό την επιστροφή δειγμάτων από την επιφάνειά του.

Προγραμματισμένη να εκτοξευτεί το 2016, η αποστολή ονομάζεται OSIRIS-REx (Origins-Spectral Interpretation-Resource Identification-Security-Regolith Explorer) και έχει σκοπό την επιστροφή στη Γη δειγμάτων από την πρωτόγονη επιφάνεια του αστεροειδή, που μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος και για τα οργανικά μόρια που ίσως βοήθησαν στην έναρξη της ζωής στη Γη.

Η NASA σχεδιάζει και μια επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή μέχρι το 2025, στην οποία θα βοηθήσει η προσεκτική μελέτη της επιφάνειας του αστεροειδή.

Οι μαθητές του σήμερα που θα προτείνουν ονόματα ίσως είναι οι επιστήμονες του αύριο που θα αναλύσουν δείγματα αστεροειδών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές έως 18 ετών σε όλο τον κόσμο. Κάθε μαθητής μπορεί να προτείνει ένα όνομα, έως 16 χαρακτήρες, μαζί με μια  σύντομη εξήγηση και αιτιολόγηση του ονόματος. Ο διαγωνισμός λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2012.

Περισσότερες πληροφορίες στην σχετική ιστοσελίδα της NASA 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκεψεις: