Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γίνε επιστήμονας του Cassini για μια Μέρα!




Διαγωνισμός Επιστημονικής Έκθεσης 2012! Γίνε επιστήμονας του Cassini για μια Μέρα!

Δείτε εδώ την αφίσα του διαγωνισμού


Δώστε όνομα σε αστεροειδή ...



Η NASA προσκαλεί μαθητές απʼ όλο τον κόσμο να βαφτίσουν έναν αστεροειδή, στόχο μελλοντικής αποστολής με σκοπό την επιστροφή δειγμάτων από την επιφάνειά του.

Προγραμματισμένη να εκτοξευτεί το 2016, η αποστολή ονομάζεται OSIRIS-REx (Origins-Spectral Interpretation-Resource Identification-Security-Regolith Explorer) και έχει σκοπό την επιστροφή στη Γη δειγμάτων από την πρωτόγονη επιφάνεια του αστεροειδή, που μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος και για τα οργανικά μόρια που ίσως βοήθησαν στην έναρξη της ζωής στη Γη.

Η NASA σχεδιάζει και μια επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή μέχρι το 2025, στην οποία θα βοηθήσει η προσεκτική μελέτη της επιφάνειας του αστεροειδή.

Οι μαθητές του σήμερα που θα προτείνουν ονόματα ίσως είναι οι επιστήμονες του αύριο που θα αναλύσουν δείγματα αστεροειδών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές έως 18 ετών σε όλο τον κόσμο. Κάθε μαθητής μπορεί να προτείνει ένα όνομα, έως 16 χαρακτήρες, μαζί με μια  σύντομη εξήγηση και αιτιολόγηση του ονόματος. Ο διαγωνισμός λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2012.

Περισσότερες πληροφορίες στην σχετική ιστοσελίδα της NASA 


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μαθητικό ραδιόφωνο ...








Το 2ο ΓΕΛ Εχεδώρου μπαίνει δυναμικά στα ραδιοφωνικά δρώμενα συμμετέχοντας στην μεγάλη διαδικτυακή παρέα του European School Radio! Σε λίγες μέρες η φωνή των μαθητών του σχολείου μας θα σμίγει με τις φωνές 
   άλλων σχολείων αναζητώντας τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας. 


Θα μας βρείτε εδώ ---> https://www.facebook.com/WebRadio2ouGelEchedorou  

και εδώ ---> http://blogs.sch.gr/lykdiava/