Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Προσοχή: Μην εμπιστεύεσαι όλες τις εικόνες με tweet που βλέπεις


Προσοχή: Μην εμπιστεύεσαι όλες τις εικόνες με tweet που βλέπεις

Πολλές φορές μια εικόνα είναι πιο πιθανό να σε πείσει από ένα κείμενο. Έτσι λοιπόν, αν δεις καιμια εικόνα με ένα συγκεκριμένο tweet λογικά θα πιστέψεις πως είναι αληθινή. Και με το δίκιο σου. Υπάρχει όμως μία συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία θα σου αλλάξει τη γνώμη από εδώ και στο εξής.
fake tweet
Το Facebook και το Google+ συγχωνεύονται και προκύπτει το Facebook+! 
Ή μάλλον… όχι; Το παραπάνω tweet από τον επίσημο λογαριασμό του Facebook στο Twitter, θα μπορούσε εύκολα να σε ξεγελάσει. Φυσικά, δεν είναι αληθινό και προέρχεται από την υπηρεσία Lemme Tweet That For You.
Τι κάνει λοιπόν η συγκεκριμένη υπηρεσία; Σου επιτρέπει να επιλέξεις ένα οποιοδήποτε username από το Twitter, ύστερα να γράψεις το περιεχόμενο του tweet που θες, να επιλέξεις πόσα retweets και favorites έχουν γίνει και τέλος να επιλέξεις το χρόνο δημοσίευσης του tweet. Φτιάχνεις το tweet όπως το θες και ύστερα δημιουργείται η εικόνα του tweet, την οποία και μπορείς να δημοσιεύσεις στο Twitter ή οπουδήποτε αλλού θες.
Αναδημοσίευση από: http://www.digitallife.gr
Δοκίμασα την παραπάνω υπηρεσία και το αποτέλεσμα τρομακτικό! Στο όνομα οποιουδήποτε δημιουργείται αυτόματα η εικόνα με το tweet.
Ευτυχώς στον ωκεανό των ψεμμάτων υπάρχουν και φάροι αλήθειας!


7 σχόλια:

  1. στο άρθρο του digitallife αντίθετα με αυτό του away.gr δεν αναφέρει ότι τα tweets φαίνεται ότι είναι παλιά !(δίπλα από reply,delete,favorite κανονικά έχει και more. Πάνω δεξιά κανονικά έχει Follow ή Following)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο αλλά πιστεύεις ότι όλοι εξετάζουν τη λεπτομέρεια ή ότι είναι δύσκολο να βάλει κάποιος ΚΑΙ αυτές τις επιλογές; Εγώ όχι:)

    Η ουσία είναι ότι (κι ελπίζω να τη διαβάσουν και οι μαθητές μου που θα δουν το άρθρο): ΔΕΝ πιστεύουμε κάτι αν δεν το διασταυρώσουμε, ΔΕΝ εμπιστευόμαστε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και ΔΕΝ διαδίδουμε πληροφορίες που δεν ξέρουμε αν ευσταθούν!

    Ευχαριστώ για το πέρασμα και το σχόλιο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ σωστά Lia μου. μόνο που πολλές φορές, ξεχνιόμαστε και στην εικόνα μόνο μένουμε. το κόστος στο τέλος σαν πληρώσουμε, τότε και μόνο τότε, αντιλαμβανόμαστε την τραγική αβλεψία μας...

    καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πριν κάνεις κάτι μέσω αυτων....ξαναδέστο τσέκαρετο καλά που λένε.....να σαι καλά πολύ καλή ενημερωτική ανάρτηση έκανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Λύχνε μου από τη βιασύνη μας να τα δούμε όλα ... δεν τα βλέπουμε παρά μόνο επιφανειακά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ homemade ευχαριστώ! Όσο μπορούμε να επιστήσουμε την προσοχή στα παιδιά για τους κινδύνους του ίντερνετ και όχι μόνο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Δημήτρη Σ. δεν ξέρω αν θέλεις να εμφανίσω το σχόλιό σου ... ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκεψεις: