Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σε ποια τμήματα των ΑΕΙ μπορούν να εισαχθούν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ

Καθορίστηκαν , με απόφαση  που υπέγραψαν ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Δ. Μπαξεβανάκης, οι Σχολές, τα τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις  Τμημάτων των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς των ΕΠΑ.Λ. για πρόσβαση των αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση .
Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας:
Α. Με την δημοσίευση αυτής της απόφασης, υλοποιείται στην πράξη η νομοθετική δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας (ν. 4386/16 και 4452/17) για τη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων των ΕΠΑΛ σε σχολές και τμήματα των ΤΕΙ, αλλά για πρώτη φορά και σε σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων. Επίσης, για πρώτη φορά προβλέπεται κοινή ομάδα σχολών σε ΤΕΙ, Πανεπιστήμια και Στρατιωτικές σχολές στις οποίες έχουν πρόσβαση όλοι οι απόφοιτοι.
Β. Το Υπουργείο Παιδείας με αυτή την απόφαση, μαζί  με το σύνολο των  αλλαγών που προωθεί στη δομή και το περιεχόμενο των ΕΠΑΛ, υλοποιεί την εκπαιδευτική του πολιτική για την ουσιαστική στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκεψεις: