Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Όταν η Σελήνη "συνάντησε" τον Ήλιο!

Την εντυπωσιακή εικόνα που βλέπετε κατέγραψε ο διαστημικός μετεωρολογικός σταθμός Solar Dynamics Οbservatory (SDO) της Nasa, στις 7 Οκτωβρίου 2010, απεικονίζοντας τη Σελήνη τη στιγμή βρέθηκε ανάμεσα στον μετεωρολογικό σταθμό και στον Ηλιο.

Πρόκειται για τις πιο κοντινές και εντυπωσιακές εικόνες τού φαινομένου που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και δείχνουν μία μερική έκλειψη Ηλίου. Το Solar Dynamics Οbservatory είναι ένας διαστημικός μετεωρολογικός σταθμός που παρατηρεί τον Ηλιο με τη μέγιστη λεπτομέρεια και έχει σκοπό την κατανόηση των πολύπλοκων συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αν κατανοηθεί το "κλίμα" του μητρικού μας άστρου, θα μπορέσουν να προβλέπουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τον "καιρό" στο διάστημα, άρα και τη δημιουργία ηλιακών καταιγίδων που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στα ηλεκτρικά δίκτυα στη Γη.
Απολάυστε την εικόνα που κατέγραψε το NASA/SDO και στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά εντυπωσιακό το θέαμα. Η παρατήρηση της φύσης και του σύμπαντος προσφέρει απίστευτες και μοναδικές εμπειρίες. Σε ευχαριστούμε για την εκπληκτική ανάρτηση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά Μιχάλη!! Να ευχαριστήσουμε μαζί αυτούς που ασχολούνται με το αντικείμενο και κατεβάζουν την ποίηση του σύμπαντος σε μας τους ταπεινούς δέκτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκεψεις: