Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Νυχτερινή φωτογράφηση της Γης από το διάστημα

Η συγκεκριμένη εικόνα που παρέχεται από την NASA δείχνει τμήματα της Ευρώπης και της Αφρικής που αναγνωρίζονται πολύ εύκολα σε αυτήν την νυχτερινή εικόνα που τράβηξε ένα μέλος του πληρώματος της Expedition 25 που βρίσκεται πάνω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο οποίος πετά 220 μίλια πάνω από την Γη.

Η θέα «κοιτάζει» προς τα βόρεια πάνω από την Σικελία και την «μπότα» της Ιταλίας, με την Μεσόγειο Θάλασσα να αποτελεί το περισσότερο από το ορατό νερό σε αυτήν την άποψη και την Αδριατική Θάλασσα στο κέντρο δεξιά.Η Τυνησία είναι εν μέρει ορατή στα αριστερά. Μέρος ενός σταθμευμένου Ρωσικού αεροσκάφους και άλλα εξαρτήματα του ISS βρίσκονται μπροστά.

Η δεύτερη εικόνα δείχνει μια νυχτερινή εικόνα της ακτής του βόρειου Κόλπου. Το Mobile Bay και η πόλη του Μομπάιλ (πάνω αριστερά, κάτω από το ένα από τα ηλιακά πάνελ του σταθμευμένου Ρωσικού διαστημικού σκάφους Soyuz), η Νέα Ορλεάνη και το Χιούστον είναι ορατά καθώς η θέα «κινείται» προς τα νοτιοανατολικά.Οι πόλεις του Διαπολιτειακού Αυτοκινητόδρομου 20, Τζάκσον, Σρίβερπορτ, Ντάλας και Φορτ Γουέρθ είναι επίσης ορατές πιο μέσα στην ενδοχώρα. Η θέα εκτείνεται προς τα βόρεια (αριστερά) στο Λιτλ Ροκ και την Οκλαχόμα Σίτι. 


Νυχτερινή φωτογράφηση της Γης από το διάστημα

ΔΕΙΤΕ: Δύο εντυπωσιακά στιγμιότυπα


Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Πανοραμικές και εντυπωσιακές. Αν σκεφθεί κανείς ότι πριν εκατό χρόνια ξεκίνησαν οι πτήσεις με το αεροπλάνο, μένει έκπληκτος και ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα της τεχνολογικής ανάπτυξης. Και οραματίζεται πόσα ομορφότερα πράγματα θα μπορεί να παρατηρήσει όταν στο μέλλον η τεχνολογία προχωρήσει και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ταξίδια πέρα από το Ηλιακό μας σύστημα με μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερο προηγμένα τεχνολογικά διαστημικά οχήματα. Ως τότε μπορούμε να θαυμάζουμε την ομορφιά της γης από τη κοντινή τροχιά που περιφέρεται ο διαστημικός σταθμός και οι δορυφόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκεψεις: