Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Παρατείνεται η προθεσμία για password στα μηχανογραφικά δελτία


Παράταση και για την υπαγωγή υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις
Παρατείνεται η 
προθεσμία για password στα μηχανογραφικά δελτία

Παρατείνεται από το υπουργείο Παιδείας η προθεσμία που δόθηκε για την απόκτηση κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψηφίους Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου για υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, αλλά και για την υπαγωγή των υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).
Eτσι, για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, θα διακοπεί προσωρινά στις 18-5-2012 λόγω της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τέσσερις ημέρες μετά, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά από την Τετάρτη 6 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου.

Oπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κτλ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκεψεις: