Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Αστεροσκοπείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Ο Έναστρος Ουρανός» Βραδινές παρατηρήσεις στο Αστεροσκοπείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Μάιος 2012

Μάι
28
19:30
Το εργαστήριο Αστρονομίας σας προσκαλεί σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28-05-2012.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
19:30–20:30: Διάλεξη του Αν. Καθηγητή Ν. Καρανικόλα του Τομέα Αστροφυσικής,  Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ με θέμα: «Μια Σύγχρονη Εικόνα του Γαλαξία μας και της Γειτονιάς του»
Περίληψη:
Αρχίζοντας από τις πρώτες εντυπώσεις που είχαν οι άνθρωποι για τον Γαλαξία, φθάνουμε στη σημερινή σύγχρονη εικόνα του, όπως αυτή καταγράφεται από τις πρόσφατες παρατηρήσεις. Γίνεται αναφορά στις διάφορες συνιστώσες του Γαλαξία, με έμφαση στην σκοτεινή άλω, η οποία  θεωρείται ο τόπος συγκέντρωσης της σκοτεινής ύλης. Στη συνέχεια αναφέρονται τα διάφορα είδη αντικειμένων, που συναντώνται στον Γαλαξία και δίνεται μια συνοπτική περιγραφή τους. Τέλος, δίνουμε μια σύγχρονη εικόνα της γειτονιάς του Γαλαξία, περιγράφοντας τα μέλη της τοπικής  ομάδας γαλαξιών.
(Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλης Ξανθόπουλος» του Αστεροσκοπείου)
2320:30-22:30:  Νυχτερινή περιήγηση στον ουρανό της Θεσσαλονίκης
Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα γίνουν παρατηρήσεις διαφόρων ουρανίων σωμάτων (Σελήνης, πλανητών, νεφελωμάτων κ.α.) με το τηλεσκόπιο του Εργαστηρίου, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες. Επιπλέον, θα δοθεί η ευκαιρία για συζήτηση με τα μέλη του εργαστηρίου και ενημέρωση πάνω στα νεότερα επιτεύγματα στο χώρο της Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής.
 Πηγή: http://press.auth.gr/news/wordpress/?p=31505

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκεψεις: